Mollen Verjagen met Carbid; eenvoudig en diervriendelijk

Mollen verjagen met carbid

Elk jaar in april is het zover: de koe-in-de-wei dag. Er ontstaan weer enorme koeienfiles op de wegen. Na een paar maanden te hebben doorgebracht in de stal, bewegen lange stoeten koeien zich weer richting weiland om te grazen. Met de komst van het voorjaarszonnetje schieten ook de molshopen weer als paddenstoelen uit de grond. Al laten boeren de natuur graag zoveel mogelijk z’n gang gaan, mollen bestrijden behoort tot de jaarlijkse activiteiten op het platte land.

Mollen op het platteland

Het is weer zover. Her en der verspreid, liggen er in het weiland enorme molshopen. Aan de ene kant ben je als boer blij met mollen in de grond want ze houden de grond lekker luchtig en zorgen voor een goede drainage. Met veel molshopen wordt het er niet mooier op en het is ook nog eens erg verraderlijk omdat de koeien gemakkelijk in zo’n molshoop wegzakken en hun poten kunnen breken. Als boer ben je genoodzaakt om de mollen van je land te verjagen.

Mollen in de tuin

Niet alleen boeren hebben ontzettend veel last van mollen. Ook veel tuinbezitters hebben last van mollen in de tuin. Een doorn in het oog, zo’n molshoop die je mooie gazon ontsiert. In één nacht kan een mol je hele tuin ruïneren. Overal in de tuin grote molshopen, de grond is instabiel door de enorme gangen die de mollen hebben gegraven en je net aangelegde terras is hier en daar verzakt. Mollen in de tuin maken ieders gazon tot een puinhoop! Het enige wat je nog kunt doen, is korte metten maken met de mol en erger voorkomen. Gelukkig biedt Mini Carbid uitkomst.

Mini Carbid; kleine brokjes, groot effect

Mini Carbid bestaat uit kleine brokjes carbid. Deze kleine brokjes hebben een hoge gasafgifte (acetyleengas) wanneer de brokjes in contact komen met water. Dit gas heeft een zeer penetrante geur en mollen kunnen absoluut niet tegen de geur die Mini Carbid verspreidt. Door de onaangename geur die opeens in het gangenstelsel hangt, zullen de mollen vluchten. De mollen zullen op zoek gaan naar een frissere leefomgeving. Mollen verjagen met mini carbid is een diervriendelijke manier om van de dieren af te komen. Daarnaast is mini carbid ook niet schadelijk voor het milieu.

Mollen verjagen met Carbid; appeltje-eitje

Mollen verjagen met carbid is appeltje-eitje.
Het enige wat je hoeft te doen is de molshoop voorzichtig open graven zodat de gang open ligt. Dan strooi je ongeveer 300 gram mini carbid in het gat. Voeg een klein beetje water toe tot het begint te ‘dampen’. Tot slot dek je de molshoop weer voorzichtig af. Na paar dagen zullen de mollen je tuin hebben verlaten.
Hier vind je een stap-voor-stap handleiding >>>

Appeltje-eitje? Voor een boer een flink karweitje

Mollen verjagen met carbid is voor een boer nog wel even een klus. Het kost de boer zo een hele werkdag. Boeren hebben niet te maken met een gazonnetje van vier bij vier meter. Zij hebben een heel weiland waar ze mollen verjagen met carbid. Dat betekent al gauw tientallen molshopen! Het vergt nogal wat tijd om al die molshopen één voor één te behandelen met mini carbid.

Maar ook voor een weiland vol molshopen geldt, dat de mollen na een paar dagen het gebied zullen verlaten. De koeien kunnen weer zorgeloos grazen zonder het risico in een molshoop te stappen en zich te bezeren.

Heb jij ook last van mollen in de tuin of een groter stuk grond? Kies dan ook voor deze ecologische wijze van mollen bestrijden.

Lees meer over mollen verjagen met Mini Carbid >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 Plattelandinuitvoering.nl - Alle rechten voorbehouden.